Ostalo

1000. korisnica usluge "Nisi sama - ideš s nama!"

Objavljeno 24.10.2024.

Nismo same

Projekt "Nisi sama - ideš s nama!" Udruge žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" dosegnuo je tisućitu korisnicu.
1000. korisnica usluge "Nisi sama - ideš s nama!"
 

Riječ je o projektu koji se već šestu godinu za redom provodi s ciljem pružanja sigurnog, dostojanstvenog i besplatnog taksi prijevoza ženama oboljelima od raka na kemoterapije.

Troškovi ovog projekta pokrivaju se isključivo donacijama, koje Udruga prikuplja kroz različite humanitarne akcije, a do sada je osigurala više od 35.000 besplatnih taksi vožnji u vrijednosti većoj od 300.000 eura.

"Činjenice govore da danas većina oboljelih žena nema financijsku mogućnost da plati prijevoz ili nema podršku obitelji, a ponekad, u situaciji kada ta podrška postoji, dođe to toga da im u tom trenutku nema tko priskočiti u pomoć. Neke žene su čak istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge našeg besplatnog taksi prijevoza. Upravo zato je projekt "Nisi sama - ideš s nama!" izuzetno važan, a to što je naša usluga dobila tisućitu korisnicu čini nas zaista sretnima i ponosnima. Predivan je osjećaj kad jedna mala građanska inicijativa poprimi takve razmjere. No, na tome nećemo stati, već ćemo se zalagati za to da ovu uslugu preuzme lokalna zajednica, a u konačnici da ona postane sastavni dio naše police zdravstvenog osiguranja kao što je to u brojnim razvijenim zemljama. Zahvaljujemo se Udruzi 1717, ali i svim prijateljima Nismo same, tvrtkama i brojnim građanima što iz godine u godinu nesebično pomažu donacijama i doprinose našem projektu besplatnog taksi prijevoza. U konačnici, bez njih, naša ideja i želja da pomognemo oboljelim ženama u njihovim najtežim trenucima ne bi bila moguća", izjavila je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same i pokretačica usluge.

Projekt je pokrenut u ožujku 2018. godine u partnerstvu s taxi Udrugom 1717, koja je prepoznala važnost osiguravanja sigurne i pouzdane usluge za korisnice. Prva korisnica usluge bila je gospođa Ankica Lepej, po kojoj je ovih dana nazvano i šetalište u Gajnicama, dok je tisućita korisnica usluge besplatnog taksi prijevoza gospođa iz Bibinja koja se došla liječiti u Zagreb, a trenutno je smještena u Bistranskoj Poljanici odakle će ju Udruga voziti na KBC Rebro i nazad.

Zahvaljujući brojnim donacijama i velikodušnosti građana, projekt "Nisi sama - ideš s nama!" je kroz godine postao sinonim za podršku i brigu o potrebama oboljelih jer ne pruža samo neophodan prijevoz, već emocionalnu i psihološku podršku ženama koje se bore s teškom bolešću.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.