Ostalo

SBRT linearni akcelerator u KBC Rijeka

Objavljeno 19.10.2024.

KBC Rijeka

U petak je u KBC Rijeka pušten u rad prvi novi linearni akcelerator u vrijednosti više od 3 milijuna eura osiguranih iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).
SBRT linearni akcelerator u KBC Rijeka
 

Pored svih standardnih opcija ove kategorije medicinske opreme, prvi novi linearni akcelerator u KBC-u Rijeka sadrži i stereotaksijsku radioterapiju (SBRT) s priborom te osigurava izrazito preciznu, slikovno vođenu terapiju zračenjem najnovije generacije za liječenje tumora i lezija u različitim dijelovima tijela.

Linearni akcelerator smješten je u novoizgrađenom prostoru, tzv. bunkeru, koji je projektiran i izgrađen u ekstenziji prostora Klinike za tumore KBC Rijeka.

To je prvi od tri linearna akceleratora iz ciklusa obnove radioterapijske opreme u KBC Rijeka koji je u tijeku.

Investicija financirana iz NPOO-a uključuje više od 12 milijuna eura osiguranih bespovratnih europskih sredstava i odnosi se na 3 nova linearna akceleratora i CT simulator, komplet dozimetrijske opreme i 4 kompleta fiksacijske opreme.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.