Ostalo

Ministarstvo o spajanju domova zdravlja

Objavljeno 18.07.2024.

Ministarstvo zdravstva

Iz Ministarstva zdravstva je poručeno kako ustrojavanje jednog doma zdravlja na razini županije pokazuje višestruke prednosti, te da nema nikakve bojazni oko organizacije rada za pacijente, niti djelatnike.
Ministarstvo o spajanju domova zdravlja
 

Najavljeno je kako će tri zagrebačka doma zdravlja biti spojena u jednu instituciju, odnosno da će Grad Zagreb, koji ima i status županije, kao i ostale županije, imati samo jedan dom zdravlja.

Grad Zagreb također je podržao ovu mjeru i krenuo u postupak reorganizacije.

Od svih županija i Grada Zagreba, njih 21, trenutno 15 ima jedan dom zdravlja.

Od 2020. godine je u tri županije u potpunosti izvršeno spajanje domova zdravlja.

Riječ je o Osječko-baranjskoj županiji, gdje je 6 domova zdravlja spojeno u jedan, te o Sisačko-moslavačkoj i Šibensko-kninskoj županiji koje su prije formiranja jednog županijskog imale svaka po 3 doma zdravlja.

Trenutno, u dvije županije postupak spajanja je u tijeku, a to su Karlovačka s dosadašnjih 6 u jedan dom zdravlja, te Vukovarsko-srijemska županija gdje se 3 doma spajaju u jedan županijski dom zdravlja.

Preostale županije su u različitim fazama provedbe.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.