Ostalo

KBC Rijeka: Potvrđen status Klinike za dentalnu medicinu

Objavljeno 12.07.2024.

KBC Rijeka

Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske je na temelju Zakona o zdravstvenoj zaštiti i na prijedlog Nacionalnog zdravstvenog vijeća donijelo rješenje o produljenju statusa referentnog centra Klinici za dentalnu medicinu KBC Rijeka.
KBC Rijeka: Potvrđen status Klinike za dentalnu medicinu
 

Naziv "Referentni centar Ministarstva zdravstva za orofacijalnu bol" Klinici se dodjeljuje na razdoblje od idućih pet godina. Klinika za dentalnu medicinu ispunjava sva propisana mjerila za dodjelu i obnovu statusa, a ovime se nastavlja kontinuitet stručnih dosega i podizanja kvalitete skrbi za pacijente riječke bolnice.

U proteklih šest godina koliko postoji, Referentni centar za orofacijalnu bol pohodilo je više tisuća pacijenata koji pate od boli čiji uzročnik nije zub. U radu Centra, osim djelatnika Klinike za dentalnu medicinu KBC Rijeka, sudjeluju brojni stručnjaci iz drugih medicinskih područja - maksilofacijalne kirurgije, neurologije, psihijatrije, anesteziologije, intenzivne medicine i liječenja boli, ali i mnoge kolege iz zemlje i inozemstva (Zagreb, Italija i Slovenija).

"Ponosni smo na činjenicu što su utvrđeni mnogobrojni protokoli za zbrinjavanje pacijenata, kao i što je publiciran znatan broj znanstvenih radova te su objavljene doktorske disertacije iz navedenog područja. Uprava KBC Rijeka prepoznala je potrebe Klinike i postignute vrijednosti te je omogućila dodatne edukacije djelatnika u cilju jačanja kompetencija.

Na Klinici se u idućem razdoblju teži ugovaranju dodatnih usluga preko HZZO-a, izradi protokola za dijagnostiku i liječenje orofacijalne neuropatske boli, tj. neuralgije te pokretanju i provođenju subspecijalizacije iz orofacijalne boli.

KBC Rijeka trenutno je sjedište dvanaest referentnih centara Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Karakterizira ih specijalizirana stručnost liječnika iz određenih medicinskih područja, ali nude i multidisciplinarni pristup, gdje stručnjaci iz različitih medicinskih disciplina surađuju kako bi pružili cjelovitu njegu pacijentima.

Referentni centri bolnice sudjeluju u najnovijim istraživanjima i kliničkim ispitivanjima, omogućavajući pacijentima pristup naprednim terapijama i tehnologijama.

Oni su ujedno edukativna središta za obuku novih generacija zdravstvenih radnika, čime se osigurava kontinuiran razvoj medicinskih vještina i znanja.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.