Ostalo

Zagreb: Besplatni ljetni program rekreacije

Objavljeno 26.06.2024.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

S obzirom na mnoge nezdrave aspekte suvremenog života, osobito života u gradu, potrebno je stalno naglašavati pozitivne učinke sportskih aktivnosti na tjelesno zdravlje pojedinaca.
Zagreb: Besplatni ljetni program rekreacije
 

Redovitim bavljenjem tjelesnom aktivnošću poboljšava se zdravlje i kvaliteta života svakog pojedinca.

Organiziranjem besplatnog ljetnog programa "Rekreativno ljeto" koji je usmjeren na poticanje sudjelovanja u sportsko rekreativnim aktivnostima, a namijenjen je svima bez obzira na dob ili tjelesnu pripremljenost, želi se osvijestiti i potaknuti građanke i građane na redovitu tjelesnu aktivnost, bavljenje sportom i rekreacijom.

Ljetni program se odvija na više od pedeset lokacija u Zagrebu, obima 1800 sati različitih sportskih programa u tijeku tri ljetna mjeseca.

U organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje sport i mlade i ZSSR "Sport za sve" pokrenuta je promotivno edukativna kampanja Sport za sve = ZDRAVLJE za sve.

Stručno planirani i vođeni programi tjelesnog vježbanja doprinijet će obnovi funkcionalnih i radnih sposobnosti, zaštiti i unapređenju psihofizičkih stanja zdravlja te općoj kvaliteti življenja.

Neki od planiranih sadržaja su:

Fitness programi na otvorenom

Sportsko rekreacijska natjecanja

Vikendom na Medvednicu

Korektivna gimnastika i pilates Aerobic, Zumba, Dance fitness

Škola nordijskog hodanja i pješačenja

Međugeneracijski program

Fitness program u vodi

Funkcionalni trening

Univerzalne sportske škole

HIIT FIT

Savjetovalište Sport za Sve

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.