Ostalo

Humanitarna akcija Zaklade Ana Rukavina

Objavljeno 02.12.2020.

Zaklada Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina organizira humanitarnu akciju "Želim život" tijekom koje pozivom na broj 0609000 građani mogu donirati pet kuna (plus PDV) za unaprjeđenje hrvatske hematologije.
Humanitarna akcija Zaklade Ana Rukavina
 

Tradicionalni koncert na Trgu bana Jelačića se zbog pandemije neće održati.

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Radom Zaklade Ana Rukavina, koja je utemeljena nakon smrti novinarke Ane Rukavine omogućeno je osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine u sklopu KBC Zagreb, čime je nadu za spas života dobilo 125 oboljelih pacijenata, proširen je Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na više od 65000 darivatelja.

To Hrvatsku, ističu iz zaklade, čini 11. državom u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10000 stanovnika.

Zaklada Ana Rukavina je od početka 2020. donirala hrvatskom zdravstvu novac za opremu i projekte u vrijednosti od 592.270,94 kune.

Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" donirali su mobilni ultrazvuk u vrijednosti od 331.650 kuna te početkom pandemije respirator u vrijednosti od 187.500 kuna, Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC Osijek medicinski hladnjak za skladištenje prikupljenih uzoraka u vrijednosti od 38.120,94 kuna. Također, Hrvatskom društvu za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju donirali su 35 tisuća kuna za projekt koji se bavi psihosocijalnim aspektima djece oboljele od hemato-onkoloških bolesti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.