Ostalo

Bakterije iz probavnog sustava povezane s pretilošću

Objavljeno 07.03.2010.

Yahoo

Istraživanje američkih znanstvenika s Emory University sugerira kako aktivnost bakterija prisutnih u probavnom sustavu može potaknuti apetit.
Bakterije iz probavnog sustava povezane s pretilošću
 

Ranije studije su već pokazale kako osobe s prevelikom tjelesnom masom imaju bakterije u probavnom sustavu koje se razlikuju od bakterija prisutnih kod osoba normalne tjelesne mase.

Novi nalazi pokazuju kako bakterije povezane s pretilošću istovremeno utječu na razvoj metaboličkog sindroma, tj. povišenog krvnog tlaka, povišene koncentracije kolesterola u krvi i poteškoća s funkcijom inzulina.

U sljedećoj fazi istraživanja znanstvenici će pokušati utvrditi na koji način promjene u brojnosti i tipu bakterija probavnog sustava utječu na osobe koje su bile podvrgnute kirurškim zahvatima protiv pretilosti.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.