Ostalo

Svjetski dan radne terapije, 27.10.

Objavljeno 27.10.2024.

KBC Split

Svjetski dan radne terapije, koji se obilježava 27. listopada, prilika je za usmjeravanje pozornosti na značaj radne terapije u zdravstvenom sustavu, s posebnim naglaskom na njezinu ulogu u psihijatrijskoj skrbi.
Svjetski dan radne terapije, 27.10.
 

Radna terapija ima ključnu ulogu u procesu oporavka pacijenata s mentalnim poremećajima, omogućujući im postizanje i održavanje optimalne funkcionalnosti i kvalitete života putem ciljanih aktivnosti koje poboljšavaju psihofizičko stanje pacijenata.

Radni terapeuti rade s pacijentima koji boluju od raznih mentalnih poremećaja, uključujući depresiju, anksioznost, shizofreniju i druge, prilagođavajući terapijske intervencije individualnim potrebama pacijenata.

Cilj ovih intervencija je pomoći pacijentima u razvijanju, očuvanju ili ponovnom stjecanju sposobnosti potrebnih za obavljanje svakodnevnih aktivnosti koje su narušene zbog bolesti.

Područja djelovanja radne terapije u psihijatriji:

-razvijanje vještina za svakodnevni život

-organizacija vremena i strukturiranje rutine

-razvoj socijalnih vještina

-povećanje radne sposobnosti

-kognitivna rehabilitacija

-kreativne aktivnosti

-vježbe disanja

Krajnji cilj radne terapije u psihijatriji jest potaknuti pacijente na aktivno sudjelovanje u procesu liječenja, osnažiti ih te im pomoći u razvijanju strategija za suočavanje s emocionalnim i životnim izazovima koji prate njihovo zdravstveno stanje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.