Ostalo

KBC Split: Program psihološke podrške rodiljama i majkama

Objavljeno 05.10.2024.

KBC Split

Na Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split počeo je prvi Program psihološke podrške rodiljama i majkama.
KBC Split: Program psihološke podrške rodiljama i majkama
 

Ovo je prvi takav program na području Dalmacije i šire unutar zdravstvenog sustava, kojemu je svrha briga o rodiljama i majkama nakon što napuste rodilište, kada obično bivaju prepuštene same sebi.

Program je usmjeren na očuvanje mentalnog zdravlja kroz pružanje adekvatne podrške i prevenciju ozbiljnijih psihičkih smetnji i poteškoća u razdoblju unutar godine dana poslije poroda.

Polaznice Programa su rodilje i majke kojima je potrebna podrška u razdoblju poslije poroda, koje se susreću s različitim promjenama, izazovima i teškoćama.

Iz tog razloga fokus Programa je na temama kao što su psihički i fizički oporavak, prepoznavanje ozbiljnih psihičkih smetnji i poremećaja, briga o sebi, prilagodba na novu obiteljsku dinamiku i partnerski odnos, rano roditeljstvo, usklađivanje majčinske i profesionalne uloge i slično.

Susreti se održavaju svaki tjedan u prostorima Klinike u trajanju od 8 tjedana od početka u poslijepodnevnom terminu.

Polaznice sudjeluju uživo na D1 uputnicu.

Sljedeći ciklus planiran je za veljaču, a zainteresirane se mogu prijaviti ili dodatno informirati o Programu bilo kada slanjem poruke na e-mail adresu gin.psiholog@kbsplit.hr ili prilikom tečaja za trudnice koji se održava svaki mjesec na Klinici.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.