Ostalo

Deset godina Cybermed.hr

Objavljeno 06.06.2011.

Cibermed.hr

Prošlo je deset godina otkada se Cybermed.hr, kao prvi hrvatski zdravstveni portal pojavio na Internetu, s ciljem pružanja vjerodostojnih i znanstveno utemeljenih informacija o bolestima, medicinskim postupcima i lijekovima, da bi se održalo i poboljšalo zdravlje stanovništva te podigla kvaliteta života bolesnika.
Deset godina Cybermed.hr
 

Tijekom tih deset godina zaprimljeno je više od 110.000 poruka vezanih uz upite i savjete o zdravlju, kako u okviru foruma tako i u okviru kontakt rubrike što svjedoči o velikom interesu i potrebi za komunikacijom između pacijenata i zdravstvenih radnika putem Interneta. Također treba istaknuti da su savjeti koji se dobivaju od liječnika, stomatologa i psihologa od početka rada portala bili besplatni.

"O utjecaju Interneta, osobito na mlade naraštaje, često se govori s dozom straha i nepovjerenja. Vaš internetski portal izvrstan je primjer za to kako se Internet može iskoristiti na pozitivan i društveno koristan način. Zbog toga portal Cybermed.hr zasigurno može biti poticaj brojnim novim i korisnim internetskim projektima na drugim područjima od javnog interesa", istaknuli su u Agenciji za elektroničke medije Republike Hrvatske povodom 10 godina Cybermed.hr-a.

"10 godina portala značajna je obljetnica, a posebno kad se radi o jednom od rijetkih portala koji nude vjerodostojne i znanstveno utemeljene informacije iz područja medicine na hrvatskom jeziku. Uspostavljanje ovog portala prije jednog desetljeća bio je pionirski pothvat u uporabi Interneta za komunikaciju između medicinskih stručnjaka i znanstvenika sa bolesnicima i svekolikom javnošću. Taj je pothvat nedvojbeno uspio i na tome Vam želim od srca čestitati", izjavio je akademik Željko Reiner, Predsjednik Akademije medicinskih znanosti Hrvatske.

Uz nekoliko domaćih priznanja, Cybermed.hr je dobitnik i svjetskog priznanja za kvalitetu sadržaja Fondacije „Health on the Net", a glavni urednik Cybermed.hr-a mr. sc. Dean Delić, dr. med., je za izuzetan doprinos u borbi protiv raka vrata maternice tijekom Europskog tjedana prevencije raka vrata maternice 2008., primio nagradu "Biser mudrosti" (The Pearl of Wisdom Cervical Cancer Prevention Award 2009) koju dodijeljuje ECCA (European Cervical Cancer Association).

 

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.