Ostalo

Studija o smanjenju tjelesne mase kod osoba s dijabetesom tipa 2

Objavljeno 08.11.2010.

Yahoo

Program koji uključuje značajne promjene životnog stila može osobama s dijabetesom tipa 2 pomoći pri gubitku suvišnih kilograma i održavanju zdrave tjelesne mase.
Studija o smanjenju tjelesne mase kod osoba s dijabetesom tipa 2
 

Podaci prikupljeni od 5145 pretilih ispitanika s dijabetesom tipa 2 pokazuju i kako je uz pomoć ovog programa popravljena kontrola koncentracije šećera u krvi te smanjen rizik za kardiovaskularne bolesti.

Polovica sudionika studije prosječne dobi 58,7 godina je bila uključena u program koji je uključivao promjene u prehrani i povećanje tjelesne aktivnosti s ciljem smanjenja tjelesne mase za 7%.

Ostali ispitanici su samo educirani o dijabetesu te su svakih nekoliko mjeseci dobijali stručne informacije o prehrani i tjelesnoj aktivnosti.

Nakon 4 godine su osobe iz prve skupine izgubile prosječno 6,2% svoje tjelesne mase, a one iz druge skupine samo 0,9%.

U prvoj skupini je zabilježeno i znatno poboljšanje kontrole šećera u krvi te povećanje koncentracije tzv. dobrog (HDL) kolesterola u krvi, objavio je časopis Archives of Internal Medicine.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.4 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.