Ostalo

"Noćne ptice" češće puše

Objavljeno 30.10.2010.

Reuters

Istraživanje finskih znanstvenika provedeno na 23000 parova blizanaca je pokazalo kako osobe koje bolje funkcioniraju noću češće počinju pušiti te imaju manje uspjeha kada pokušavaju prestati.
"Noćne ptice" češće puše
 

Istraživači sa sveučilišta u Helsinkiju su ispitanike pratili 30 godina, a rezultate je objavio časopis Addiction.

Po riječima znanstvenika, dobivene rezultate je moguće objasniti i stimulativnim učinkom nikotina koji pušače može održavati budnima dugo u noć.

U studiji se 30% ispitanika izjasnilo kako su tzv. jutarnji tip, a 10% ih je izjavilo kako su ujutro pospani te su radije budni noću.

Nakon što su istraživači u obzir uzeli ostale čimbenike koji pridonose pušenju, "noćne ptice" su u prosjeku imale trostruko veće izglede da će biti pušači, te 27% manje izglede da će uspjeti prestati pušiti.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.