Ostalo

Kvaliteta sna ključna za uspjeh dijete

Objavljeno 06.10.2010.

foodconsumer

Znanstvenici s University of Chicago su utvrdili kako je kvaliteta sna presudna za gubitak masnog tkiva kod osoba na dijeti.
Kvaliteta sna ključna za uspjeh dijete
 

Časopis Annals of Internal Medicine piše i kako je kod osoba koje su pokušavale smršavjeti uočeno da poteškoće sa snom dovode do smanjenja tjelesne mase, ali ne i reduciranja masnog tkiva.

Istraživači su za potrebe studije tijekom 4 tjedna pratili 10 ispitanika s prevelikom tjelesnom masom koji su spavali u prosjeku 8,5 odnosno 5,5 sati.

Pokazalo se i kako je smanjeno trajanje sna dovodilo do povećanja apetita povezano s povećanjem koncentracije hormona grelina.

Po riječima znanstvenika, utvrđeno je kako kvalitetniji san imaju ispitanici koji izbjegavaju unos kofeina u popodnevnim satima te oni koji prakticiraju tjelovježbu.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.