Ostalo

Akupunktura ne ubrzava oporavak nakon moždanog udara

Objavljeno 01.10.2010.

Reuters

Primjena akupunkture ne pomaže pri oporavku osoba koje su pretrpjele moždani udar, pokazala je analiza 10 testiranja ove metode tradicionalne kineske medicine.
Akupunktura ne ubrzava oporavak nakon moždanog udara
 

Južnokorejski znanstvenici sa sveučilišta u gradu Iksanu su uspoređivali djelovanje pravilno izvedene akupunkture s djelovanjem ubadanja akupunkturnih igala na nasumično odabrana mjesta na tijelu.

Sveukupno je u testiranjima sudjelovalo 711 pacijenata te je utvrđeno kako akupunktura ne poboljšava sposobnost samostalnog svakodnevnog funkcioniranja osoba koje su pretrpjele moždani udar.

Uz to, akupunktura nije dovodila niti do boljih rezultata na testovima neurološke funkcije.

Canadian Medical Association Journal dodaje kako su nedavna istraživanja korištenjem istog obrasca pokazala da akupunktura ne utječe na izglede za uspjeh in vitro fertilizacije (IVF).


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.