Ostalo

Sastojak "čarobnih gljiva" protiv anksioznosti

Objavljeno 09.09.2010.

Foodconsumer

Istraživanje provedeno među pacijentima s rakom u odmakloj fazi razvoja je pokazalo kako sastojak gljiva po imenu psilocibin može ublažiti anksioznost i popraviti raspoloženje.
Sastojak "čarobnih gljiva" protiv anksioznosti
 

Časopis Archives of General Psychiatry je objavio i kako primjena psilocibina nije imala nikakvih negativnih popratnih učinaka.

Psilocibin spada među psihodelične alkaloide, a poznat je po svojim halucinogenim svojstvima, dodaju istraživači s University of California u Los Angelesu.

U novoj studiji je sudjelovalo 12 ispitanika kojima su davane kapsule psilocibina u dozama od 0,2 miligrama na svaki kilogram tjelesne mase.

Pokazalo se kako do ublažavanja anksioznosti dolazi već mjesec dana nakon početka testiranja, a pozitivan učinak je trajao još 2 tjedna nakon završetka tretmana.

Psilocibin je prisutan u oko 200 vrsta tzv. čarobnih gljiva, a već je korišten u tretiranju pacijenata s opsesivno-kompulzivnim poremećajem.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.