Ostalo

Dugotrajno smanjenje tjelesne mase nije bezopasno

Objavljeno 09.09.2010.

Yahoo

Nakon produženog smanjenja tjelesne mase do krvi mogu doprijeti industrijski zagađivači koji su ranije bili pohranjeni u masnom tkivu organizma, upozoravaju južnokorejski znanstvenici.
Dugotrajno smanjenje tjelesne mase nije bezopasno
 

Riječ je o spojevima koji mogu povećati rizik za razvoj dijabetesa, hipertenzije i reumatoidnog artritisa, pokazalo je istraživanje provedeno na sveučilištu u gradu Daeguu.

Njihovi se nalazi temelje na praćenju 1099 ispitanika iz SAD te mjerenju prisutnosti 7 kemijskih spojeva u njihovoj krvi.

International Journal of Obesity je objavio kako ovi spojevi nakon ulaska u krvotok mogu doprijeti do vitalnih organa, a najvećem su riziku izložene osobe koje su najviše izgubile na tjelesnoj masi u 10 godina prije početka istraživanja.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.