Ostalo

Boravak u vrtiću i rizik za ekcem

Objavljeno 06.09.2010.

Reuters

Djeca koja idu u vrtić mogu imati veći rizik za ekcem nego djeca koja predškolsku dob provode kod kuće, objavili su njemački znanstvenici s instituta IUF u Duesseldorfu.
Boravak u vrtiću i rizik za ekcem
 

Procjenjuje se kako 10 do 20% djece ima neke simptome ekcema.

U novoj studiji je 3097 djece praćeno od rođenja do dobi od 6 godina, te je utvrđeno kako je pohađanje vrtića jedini čimbenik koji je neovisno povezan s rizikom za ekcem.

U prosjeku su djeca koja su išla u vrtić imala 56% veće izglede za ekcem nego djeca koja uopće nisu išla u vrtić ili su krenula u vrtić u nešto kasnijoj dobi.

Znanstvenici vjeruju da je ovakve rezultate moguće objasniti utjecajem veće izloženosti različitim alergenima i mikroorganizmima u vrtiću nego kod kuće, ali i posljedicama izloženosti stresu kod djece u vrtiću.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.