Ostalo

New York u borbi protiv stjenica

Objavljeno 02.08.2010.

Yahoo

Svaki petnaesti stanovnik New Yorka je prošle godine vodio bitku sa stjenicama, objavile su gradske vlasti najavljujući novu kampanju protiv najezde ovih kukaca.
New York u borbi protiv stjenica
 

Stjenice unatoč kontaktu s krvlju ne dovode do širenja bolesti, ali su pogođene osobe često stigmatizirane.

Posljednjih godina se višestruko povećao njihov broj u velikim američkim gradovima, a u New Yorku su prisutne i u kazalištima, trgovinama odjećom, uredima te elitnim stambenim zgradama.

Stručnjaci nisu otkrili uzroke naglog povećanja broja stjenica u gradovima, a njihovom istrebljenju ne pomaže niti činjenica da bez hrane mogu preživjeti i godinu dana.

U novu će kampanju biti uključeni i vodeći entomolozi, a fokus će biti na boljem informiranju građana o borbi protiv stjenica.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.