Ostalo

Testiranje novog lijeka za smanjenje tjelesne mase

Objavljeno 01.08.2010.

Yahoo

Eksperimenti provedeni na miševima su pokazali da novi lijek može dovesti do smanjenja tjelesne mase te koncentracije šećera i masti u krvi bez negativnih psiholoških popratnih učinaka.
Testiranje novog lijeka za smanjenje tjelesne mase
 

Američki znanstvenici s National Institutes of Health i Northeastern University dodaju kako novi lijek djeluje na receptor za kanabinoid koji se inače aktivira nakon konzumacije marihuane.

Riječ je proteinu po imenu CB1R, koji kontrolira učinak marihuane te je prisutan u mozgu, ali i jetri, gušterači i masnom tkivu.

Ipak, novi lijek nema sposobnost prelaska barijere prema mozgu te stoga ne povećava izglede za depresiju ili anksioznost, za razliku od sličnih već postojećih lijekova, piše Journal of Clinical Investigation.

Kod životinja u istraživanju je novi lijek dovodio do smanjenja tjelesne mase za prosječno 12%.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.