Ostalo

Još jedan faktor rizika za pretilost kod djece

Objavljeno 13.07.2010.

Yahoo

Djeca tjelesno zlostavljanih majki imaju veće izglede da će biti pretila prije navršene 5. godine života, sugerira istraživanje američkih znanstvenika s Boston University.
Još jedan faktor rizika za pretilost kod djece
 

U studiji je sudjelovalo gotovo 1600 djece rođene između 1998. i 2000. godine, a njihove su majke intervjuirane kada su djeca bila u dobi od jedne, tri i pet godina.

Stručni časopis Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine je objavio kako je nasilje pretrpljeno od partnera zabilježeno kod 49% ispitanica.

Povezanost izloženosti majki nasilju i pretilosti kod djece je bila naročito izražena kod djevojčica, dodaju istraživači.

Po njihovim riječima, uočenu vezu je moguće objasniti utjecajem stresa na djecu te s tim povezanim hormonalnim promjenama.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.