Ostalo

Korak prema cjepivu za HIV

Objavljeno 12.07.2010.

The Wall Street Journal

Američki znanstvenici su otkrili tri snažna antitijela koja bi mogla postati temeljem novog cjepiva za HIV, objavio je časopis Science.
Korak prema cjepivu za HIV
 

Najučinkovitije od novootkrivenih antitijela može neutralizirati 91% sojeva HIV-a, više od bilo kojeg dosad poznatog antitijela.

Nova antitijela su identificirana u stanicama 60-godišnjaka nazvanog Donor 45, te istraživači sada pokušavaju razviti metodu kojom će njihovu proizvodnju omogućiti kod svih osoba zaraženih HIV-om.

U sklopu istraživanja je proanalizirana funkcija 25 milijuna ispitanikovih stanica, a nova antitijela su otkrivena u samo njih 12.

Procjenjuje se kako s HIV-om živi više od 33 milijuna ljudi, a njime je samo prošle godine inficirano 2,7 milijuna ljudi.

Koristeći iskustva stečena u potrazi za antitijelima koja su učinkovita protiv više sojeva HIV-a, znanstvenici planiraju novu studiju u kojoj će pokušati pronaći antitijela sposobna za borbu protiv što većeg broja sojeva gripe te tako unaprijediti istraživanja kojima je cilj razvoj univerzalnog cjepiva za gripu.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.