Ostalo

Zagreb: Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga

Objavljeno 18.06.2010.

Hina

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, 26. lipnja, vladin Ured za suzbijanje zlouporabe droga organizirao je u petak na Cvjetnom trgu promotivni program s ciljem pokretanja šire društvene akcije usmjerene na rješavanje problema ovisnosti i zlouporabe droga u društvu.
Zagreb: Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga
 

U sklopu programa, postavljeni su štandovi na kojima nadležna tijela državne uprave, udruge za suzbijanje zlouporabe droga, zatvorske ustanove i druge organizacije preko edukativno-promotivnih materijala predstavljaju svoj rad.

U Hrvatskoj ima oko 29000 evidentiranih ovisnika o drogama, no računa se da ih je oko 50000.

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić iznijela je zabrinjavajuće podatke prema kojima od trenutka konzumacije droge do trenutka liječenja prođe od 4 do 6 godina što je, po njezinim riječima, predugo razdoblje.

Alarmantno je da se s drogom sreću već osnovnoškolci s 14 godina, a sa 16 imamo već ozbiljnih ovisnika, rekla je Adlešić.

Podsjetila je također kako je prije dva tjedna na sjednici Vlade donesena strategija koja objedinjava borbe protiv svih oblika ovisnosti - od alkohola i droge, do igrica i interneta.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama provodi se u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacija i ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zlouporabe droga.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na rastući problem zlouporabe droga i potrebu aktivnog uključivanja svih čimbenika kako na globalnoj tako i na nacionalnim razinama.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.