Ostalo

Prestanak pušenja ublažava stres

Objavljeno 17.06.2010.

Reuters

Studija britanskih znanstvenika objavljena u stručnom časopisu Addiction sugerira kako prestanak pušenja dovodi do snižavanja razine kroničnog stresa za prosječno 20%.
Prestanak pušenja ublažava stres
 

Istraživači dodaju kako ispitanici koji su nastavili pušiti nakon određenog vremena nisu imali manje izglede za kroničan stres.

Novi se nalaze temelje na odgovorima 469 pušača koji su s različitim uspjehom pokušavali ostaviti cigarete nakon što su bili hospitalizirani zbog bolesti srca.

Znanstvenici napominju kako je 85% ispitanika na početku studije izjavilo kako vjeruju da im cigarete olakšavaju borbu sa stresom.

Već je ranije utvrđeno kako osobe koje nikad nisu pušile rjeđe pate od stresa nego pušači, što stručnjaci objašnjavaju većim izgledima da će osobe podložne stresu početi pušiti.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.