Ostalo

Negativan utjecaj televizije na malu djecu

Objavljeno 05.05.2010.

BBC

Istraživanje američkih i kanadskih znanstvenika sugerira kako djeca u dobi između 2,5 i 4,5 godine koja često gledaju televiziju imaju veće izglede za poteškoće u školi i lošije zdravlje u dobi od 10 godina.
Negativan utjecaj televizije na malu djecu
 

U studiji provedenoj na University of Michigan i University of Montreal je utvrđeno i kako su izgledi za negativne posljedice rasli paralelno s povećanjem količine vremena koju su djeca provodila pred televizorom.

Znanstvenici dodaju i kako je češće gledanje televizije bilo izravno povezano s češćom konzumacijom tzv. junk fooda te slabijim rezultatima na matematičkim testiranjima.

U prosjeku su djeca stara 2,5 godine gledala televiziju oko 9 sati tjedno, a ona u dobi od 4,5 godine oko 15 sati tjedno.

Stručnjaci preporučuju da se gledanje televizije djeci ograniči na najviše 2 sata tjedno.

Rezultate istraživanja je objavio stručni časopis Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(33)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.