Ostalo

Odsutnost gena onemogućuje debljanje

Objavljeno 19.04.2010.

USA Today

Testiranja provedena na miševima pokazuju kako je nemoguće udebljati životinje koje nemaju gen zadužen za proizvodnju enzima po imenu FIH.
Odsutnost gena onemogućuje debljanje
 

FIH utječe na fiziološku reakciju organizma na pomanjkanje kisika, a dosad se vjerovalo da njegova odsutnost dovodi do smrti.

Novi nalazi istraživača s University of California su pokazali da je bez ovog enzima nemoguće povećati tjelesnu masu životinja čak i ako dobivaju hranu s iznimno visokim udjelom masti.

Ipak, testirane životinje su konstantno hiperventilirale, te su unosile 20 do 40% više kisika nego u normalnim okolnostima.

Posljedica je bila ubrzan rad srca te povećanje unosa vode za 30 do 40%, piše časopis Cell Metabolism.

Istraživači vjeruju da njihovi rezultati mogu objasniti nalaze nekih ranijih studija po kojima je veća nadmorska visina, sa zrakom koji ima manji udio kisika, povezana s manjim izgledima za pretilost i posljedičnim negativnim utjecajem na zdravlje.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.