Ostalo

Napredak u razvoju novog lijeka za tuberkulozu

Objavljeno 25.03.2010.

BBC

Britanski znanstvenici s University of Strathclyde su razvili molekulu koja bi mogla poslužiti kao temelj novog lijeka za tuberkulozu.
Napredak u razvoju novog lijeka za tuberkulozu
 

Prije nego što počnu testiranja na ljudima, istraživači planiraju provesti dodatna testiranja novog spoja razvijenog uz pomoć već postojećeg antibiotika.

Prema nekim podacima, tuberkuloza godišnje odnosi 2 milijuna života, a neki sojevi bakterije koja je uzrokuje su postali otporni na postojeće lijekove.

Svake godine se aktivna tuberkuloza razvije kod više od 8 milijuna ljudi, a procjene pokazuju da će do 2020. godine od ove bolesti umrijeti 36 milijuna ljudi.

Lijekovi koji se trenutno koriste su razvijeni još 50-ih godina prošlog stoljeća.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.