Ostalo

Novi pristup uništavanju stanica karcinoma

Objavljeno 19.03.2010.

Reuters

Testiranja provedena na Harvardu su pokazala da je blokiranjem aktivnost gena po imenu Skp2 moguće kod stanica raka potaknuti proces starenja i odumiranja.
Novi pristup uništavanju stanica karcinoma
 

Na ovaj način stanice karcinoma gube sposobnost beskonačne diobe i bez primjene toksičnih lijekova, dodaju znanstvenici u časopisu Nature.

Rezultati ove studije su primijenjeni u razvoju eksperimentalnog lijeka MLN4924 koji se već nalazi u prvoj fazi kliničkih testiranja na pacijentima.

Nalazi prikupljeni tijekom istraživanja na kulturama stanica raka prostate i životinjama pokazuju kako blokiranje djelovanja Skp2 nema utjecaja na proces starenja normalnih stanica.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(24)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.