Ostalo

SAD: Bolničke infekcije godišnje odnose 48000 života

Objavljeno 24.02.2010.

Reuters

Upala pluća i sepsa godišnje skrive smrt 48000 pacijenata američkih bolnica te dovedu do financijskih troškova većih od 8 milijardi dolara.
SAD: Bolničke infekcije godišnje odnose 48000 života
 

Stručnjaci dodaju kako se u mnogim slučajevima ovakve infekcije mogu izbjeći boljom kontrolom u bolnicama.

Procjenjuje se kako od sepse premine 20% pacijenata kod kojih se ona pojavi nakon kirurškog zahvata, piše stručni časopis Archives of Internal Medicine.

U novoj studiji su analizirani podaci za 69 milijuna pacijenata bolnica u 40 američkih saveznih država.

Pokazalo se kako sepsa prosječni boravak u bolnici produžuje za oko 11 dana, uz dodatne troškove od oko 33000 dolara po pacijentu.

Pacijenti koji u bolnici dobiju upalu pluća najčešće ostaju hospitalizirani dodatnih 14 dana, a bolnički troškovi se povećavaju za prosječnih 46400.

U prosjeku premine 11% pacijenata koji su se upalom pluća zarazili u bolnici.

U SAD se godišnje bilježi 1,7 milijuna infekcija povezanih sa zdravstvenim sustavom, a najčešće su prouzročene bakterijama koje su stekle otpornost na djelovanje antibiotika, primjerice MRSA.

Prema nekim procjenama, samo tretiranje infekcija bakterijom MRSA izaziva troškove od 4 milijarde dolara godišnje.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.