Ostalo

Mogućnost rane terapije za tinitus

Objavljeno 02.02.2010.

BBC

Znanstvenici s University of Western Australia tvrde da je moguće učinkovito tretirati tinitus ubrzo nakon njegove pojave.
Mogućnost rane terapije za tinitus
 

Neki oblici tinitusa su povezani sa spontanom aktivnošću živaca u mozgu, a novi nalazi sugeriraju kako ova aktivnost ovisi o signalima koji se generiraju u unutarnjem uhu.

Po riječima istraživača, reduciranje ovih signala može dovesti do otklanjanja percepcije zvukova koji se kod osoba s tinitusom javljaju bez očitog vanjskog zvučnog podražaja.

Procjenjuje se kako od tinitusa u nekoj fazi života pati više od trećine populacije, a svaka stota osoba će zbog tinitusa patiti od ozbiljnih komplikacija.

Tinitus je često povezan i s određenim stupnjem gubitka sluha, dodaju istraživači u časopisu Neuroscience.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.