Ostalo

Intelektualne sposobnosti kod djece povezane s boljim zdravljem

Objavljeno 01.02.2010.

BBC

Osobama koje su imale veće intelektualne sposobnosti u dječjoj dobi kasnije prijeti manji rizik za bolesti srca, sugerira istraživanje provedeno na londonskom University Collegeu.
Intelektualne sposobnosti kod djece povezane s boljim zdravljem
 

Već je poznato kako je veći kvocijent inteligencije kod djece povezan s dugovječnošću, piše American Journal of Public Health.

Prema stručnjacima, postoji mogućnost da okoliš već kod male djece istovremeno utječe na intelektualne sposobnosti i dugoročne faktore rizika za niz bolesti, ali i da veći kvocijent inteligencije povećava izglede za bolje školovanje i zaposlenje te posljedično usvajanje zdravijeg životnog stila u odrasloj dobi.

U novom istraživanju su prikupljeni podaci od 9377 osoba koje su bile praćene od rođenja 1958. godine.

Pokazalo se da postoji povezanost između boljih rezultata na testovima intelektualnih sposobnosti provedenih kada su ispitanici imali 11 godina te smanjenih izgleda za pretilost, povišeni krvni tlak i previsoku koncentraciju kolesterola i šećera u krvi u dobi od 45 godina.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(30)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.