Ostalo

Napredak u istraživanju matičnih stanica iz krvi pupkovine

Objavljeno 19.01.2010.

BBC

Američki znanstvenici su na ljudima uspješno testirali tehniku utemeljenu na matičnim stanicama iz krvi pupkovine koja bi mogla otkloniti potrebu za transplantacijom koštane srži podrijetlom od ograničenog broja donora.
Napredak u istraživanju matičnih stanica iz krvi pupkovine
 

Istraživači iz Fred Hutchinson Cancer Research Centera u Seattleu vjeruju da će se matične stanice iz krvi pupkovine moći koristiti bez rizika za odbacivanje od strane organizma pacijenata s leukemijom.

Stručni časopis Nature Medicine je objavio i kako se novom tehnikom otvara mogućnost djelotvornijeg umnožavanja relativno malenog broja matičnih stanica inače prisutnih u krvi pupkovine.

Dosadašnja testiranja su pokazala kako kod pacijenata koji su primili ovako "proizvedene" matične stanice dolazi do ubrzane obnove koštane srži.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.