Ostalo

Teže je ostaviti tzv. light cigarete

Objavljeno 05.11.2009.

Atlanta Journal Constitution

Istraživanje američkih znanstvenika s University of Pittsburgh sugerira kako je teže prestati pušiti osobama koje preferiraju tzv. light cigarete.
Teže je ostaviti tzv. light cigarete
 

Već su ranije studije pokazale da ovakve cigarete nisu ništa manje štetne od "običnih" cigareta, a u novom izdanju stručnog časopisa Tobacco Control je objavljeno i da light cigarete otežavaju prestanak pušenja čak i osobama koje su na njih prešle upravo jer su željele potpuno prestati pušiti.

U prosjeku su ispitanici koji su počeli pušiti light cigarete imali 46% manje izgleda da će uspjeti prestati pušiti.

Istraživači dodaju kako se 84% cigareta prodanih u SAD odnosi na light cigarete koje sadrže jednaku količinu karcinogenih tvari kao i one klasične.

U novom istraživanju provedenom uz sudjelovanje 30800 ispitanika je potvrđeno kako prosječni pušač živi 13 do 14 godina kraće od prosječnog nepušača.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.