Ostalo

Povezanost recesije i pretilosti

Objavljeno 27.07.2009.

Reuters

Istraživanje provedeno na Harvardu pokazuje kako su ekonomske poteškoće povezane s dodatnim povećanjem tjelesne mase kod pretilih osoba, ali ne i kod osoba čija je tjelesna masa u normalnim granicama.
Povezanost recesije i pretilosti
 

American Journal of Epidemiology je objavio kako posljedice izloženosti stresu povezanom s recesijom variraju ovisno o indeksu tjelesne mase pojedinog ispitanika na početku istraživanja.

Podaci prikupljeni od 1355 ispitanika u dobi između 25 i 74 godine pokazuju kako je najveće prosječno povećanje tjelesne mase karakteristično za osobe koje su već imale najveći indeks tjelesne mase, bez obzira na spol.

Izraženije povećanje tjelesne mase je bilo češće kod ispitanika s depresijim i anksioznošću, dodaju istraživači.

Po njihovim riječima, ključan je utjecaj hormona stresa kortizola koji je već u ranijim istraživanjima povezan s abdominalnom pretilošću.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.