Ostalo

Posljedice tjelesnog kažnjavanja u djetinjstvu

Objavljeno 23.07.2009.

Reuters

Majke koje su bile tjelesno kažnjavane u djetinjstvu u većem broju slučajeva se i same na taj način odnose prema svojoj djeci.
Posljedice tjelesnog kažnjavanja u djetinjstvu
 

Američki znanstvenici su nakon analize podataka dobivenih od 1265 ispitanica izračunali da 19% sudionica istraživanja "cijeni" tjelesno kažnjavanje, a 14% ih je priznalo kako na taj način kažnjava svoju djecu, objavio je časopis Pediatrics.

Iako su tjelesnom kažnjavanju češće pribjegavale žene koje su i same imale takva iskustva u djetinjstvu, čak 10% ispitanica koje nisu bile tjelesno kažnjavane sada na taj način kažnjavaju svoju djecu.

Istraživači upozoravaju kako je tjelesno kažnjavanje povezano s poteškoćama u ponašanju kod djece, te smanjenim samopouzdanjem, depresijom i većim rizikom za konzumaciju droga.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.