Ostalo

Strah od gubitka posla je gori od samog otkaza

Objavljeno 07.09.2009.

Yahoo

Osobe koje su konstantno zabrinute zbog mogućnosti gubitka zaposlenja imaju slabije zdravlje i više simptoma depresije nego osobe koje su zaista dobile otkaz, sugerira nova studija.
Strah od gubitka posla je gori od samog otkaza
 

Istraživači s University of Michigan su analizirali podatke dobivene u razdoblju od 20 godina od 1700 ispitanika starijih od 25 godina.

Pokazalo se kako osobe koje su u više navrata izjavile kako se pribojavaju mogućnosti da će dobiti otkaz imaju znatno slabije zdravlje od ispitanika koji su tijekom istraživanja izgubili radno mjesto.

Kronična nesigurnost glede zaposlenja je bila povezana s težim posljedicama za zdravlje nego što su ih imali hipertenzija ili pušenje, pišu američki znanstvenici u stručnom časopisu Social Science & Medicine.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.