vijesti

26.04.2009.
Pomanjkanje vitamina D otežava astmu i alergije kod djece
Nedostatak vitamina D može dovesti do razvoja težih slučajeva astme i alergija kod djece, objavili su američki znanstvenici iz Brigham and Women's Hospital.
25.04.2009.
Proizvodnja krvnih žila od stanica pacijenata
Američki znanstvenici su uzgojili nove krvne žile namijenjene osobama na dijalizi koristeći se stanicama kože samih pacijenata.
24.04.2009.
Obrok prije tjelovježbe utječe na sagorijevanje masti
Tip hrane koji se unosi prije tjelovježbe može utjecati na sagorijevanje kalorija tijekom tjelesne aktivnosti, pokazalo je istraživanje britanskih znanstvenika.
24.04.2009.
Prehrana može smanjiti rizik za rak jajnika
Žene koje jedu veće količine hrane biljnog podrijetla s visokim udjelom antioksidansa apigenina imaju manji rizik obolijevanja od raka jajnika.
24.04.2009.
Psorijaza povezana s dijabetesom i hipertenzijom
Istraživanje provedeno na Harvardu je pokazalo kako ženama s psorijazom prijeti veći rizik za razvoj dijabetesa i povišenog krvnog tlaka.
24.04.2009.
Žvakaća guma i školski uspjeh u matematici
Američki znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu tvrde da žvakaće gume mogu kod tinejdžera utjecati na poboljšanje rezultata testova iz matematike.
24.04.2009.
Obilježavanje dana zaštite zdravlja na radu 28. travnja
Povodom obilježavanja 28. travnja Dana zaštite zdravlja na radu Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i Zavod za javno zdravstvo „Dr Andrija Štampar", u sklopu Projekta „Zagreb - zdravi grad", organiziraju ...
23.04.2009.
Pozitivan utjecaj dojenja na majke
Žene koje doje imaju desetljećima kasnije manji rizik za srčani i moždani udar, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD na University of Pittsburgh.
23.04.2009.
Meso s roštilja povezano s rakom gušterače
Osobe koje redovito konzumiraju crveno meso poput onog pečenog na roštilju imaju 60% veći rizik da će oboljeti od raka gušterače, objavili su američki znanstvenici.
23.04.2009.
Orasi u prevenciji raka dojke?
Testiranja provedena na životinjama sugeriraju kako redovita konzumacija oraha može smanjiti rizik obolijevanja od raka dojke, tvrde američki znanstvenici.
Drveće
Borovi
0,4
niska
Joha
0,1
niska
Čempresi
0,1
niska
Lijeska
0,1
niska
Drveće
Drveće
Drveće
Topola
1,0
niska
Joha
0,8
niska
Jasen
0,8
niska
Lijeska
0,4
niska
Čempresi
0,3
niska
Vrba
0,3
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
6,5
visoka
Vrba
5,8
umjerena
Topola
0,3
niska
Brijest
0,3
niska
Joha
0,1
niska
Lijeska
0,1
niska
Čempresi
7,6
visoka
Borovi
6,2
visoka
Lijeska
1,4
niska
Crkvina
0,8
niska
Joha
0,3
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
6,7
visoka
Joha
6,5
visoka
Jasen
5,4
umjerena
Lijeska
3,8
umjerena
Topola
2,8
umjerena
Vrba
2,5
umjerena
Čempresi
8,3
visoka
Brijest
1,9
niska
Joha
1,8
niska
Jasen
1,3
niska
Crkvina
1,5
niska
Trave
1,5
niska
Čempresi
6,5
visoka
Joha
3,8
umjerena
Topola
3,6
umjerena
Jasen
3,3
umjerena
Lijeska
2,8
umjerena
Breza
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: