vijesti

20.04.2009.
Mjere mogu smanjiti broj adolescenata koji puše
U američkim saveznim državama u kojima se provode zakoni o ograničenjima prodaje cigareta je znatno manji broj adolescenata pušača nego u saveznim državama u kojima je provedba takvih zakona manjkava.
20.04.2009.
Obećavajuća testiranja lijeka za rak gušterače
Skupina američkih i britanskih znanstvenika je provela uspješna preliminarna testiranja novog lijeka namijenjenog tretiranju raka gušterače.
20.04.2009.
Još jedan faktor rizika za PTSP
Istraživanje provedeno u SAD pokazuje kako veći rizik za posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) imaju osobe koje su bile slabijeg zdravlja prije sudjelovanja u ratnim djelovanjima.
20.04.2009.
Tjelovježba i dijabetes
Dijabetičari srednje i starije životne dobi koji se redovito bave tjelovježbom imaju znatno manji mortalitet, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD.
18.04.2009.
Pomanjkanje vitamina povećava rizik za astmu
Nedovoljan unosa vitamina A i C može povećati izglede za pojavu astme, sugerira analiza rezultata 40 studija provedenih u proteklih 30 godina.
17.04.2009.
Povećava li se virulentnost HIV-a?
Istraživanje provedeno u SAD ukazuje na smanjenje broja stanica imunološkog sustava tipa CD4+ kod osoba zaraženih HIV-om i s tim povezanu nužnost sve ranijeg početka terapije antiretrovirusnim lijekovima.
17.04.2009.
Novo sredstvo u borbi protiv gripe
Američki i hongkonški znanstvenici su identificirali sintetički spoj koji zaustavlja replikaciju virusa gripe, uključujući i H5N1 - uzročnik ptičje gripe.
17.04.2009.
Prehrana utječe na kvalitetu spermija
Muškarci koji često konzumiraju mesne prerađevine i punomasne mliječne proizvode imaju veće izglede za smanjenu kvalitetu spermija.
17.04.2009.
Genetski faktor rizika za moždani udar
Istraživači s University of Texas su otkrili genetske osobine koje kod milijuna ljudi mogu znatno povećati rizik za moždani udar.
16.04.2009.
Mediteranska prehrana je najbolja za srce
Istraživanje kanadskih znanstvenika s McMaster University je pokazalo kako je mediteranski način prehrane idealan izbor glede zdravlja kardiovaskularnog sustava.
Drveće
Borovi
0,4
niska
Joha
0,1
niska
Čempresi
0,1
niska
Lijeska
0,1
niska
Drveće
Drveće
Drveće
Topola
1,0
niska
Joha
0,8
niska
Jasen
0,8
niska
Lijeska
0,4
niska
Čempresi
0,3
niska
Vrba
0,3
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
6,5
visoka
Vrba
5,8
umjerena
Topola
0,3
niska
Brijest
0,3
niska
Joha
0,1
niska
Lijeska
0,1
niska
Čempresi
7,6
visoka
Borovi
6,2
visoka
Lijeska
1,4
niska
Crkvina
0,8
niska
Joha
0,3
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
6,7
visoka
Joha
6,5
visoka
Jasen
5,4
umjerena
Lijeska
3,8
umjerena
Topola
2,8
umjerena
Vrba
2,5
umjerena
Čempresi
8,3
visoka
Brijest
1,9
niska
Joha
1,8
niska
Jasen
1,3
niska
Crkvina
1,5
niska
Trave
1,5
niska
Čempresi
6,5
visoka
Joha
3,8
umjerena
Topola
3,6
umjerena
Jasen
3,3
umjerena
Lijeska
2,8
umjerena
Breza
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: