vijesti

18.11.2010.
Novi pristup tretiranju posljedica srčanog udara
Matične stanice izdvojene iz masnog tkiva oko struka mogu popraviti funkciju srca kod pacijenata koji su doživjeli srčani udar, objavili su nizozemski znanstvenici.
17.11.2010.
Pasivno pušenje povezano s gubitkom sluha
Osobe izložene pasivnom pušenju imaju veći rizik za gubitak sluha, tvrde američki znanstvenici s University of Miami i Florida International University.
17.11.2010.
Marihuana je opasnija za mlađe konzumente
Istraživanje provedeno na Harvardu sugerira kako osobe koje su s konzumacijom marihuane počele prije 16. godine života imaju veći rizik za oštećenja mozga.
17.11.2010.
Prometne nesreće prouzročene uzimanjem lijekova
Francuski znanstvenici s Universite Victor-Segalen u Bordeauxu su objavili kako je 3% prometnih nesreća u toj zemlji prouzročeno djelovanjem lijekova na recept.
15.11.2010.
Konzumacija soje smanjuje rizik za rak dojke
Žene koje češće konzumiraju soju imaju manje izglede za obolijevanje od raka dojke, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika s University of Buffalo.
15.11.2010.
Šokantno povećanje broja slučajeva rahitisa u Engleskoj
Više od 20% djece uključene u istraživanje provedeno na Southampton University je imalo znakove prisutnosti rahitisa.
15.11.2010.
Stručnjaci o mjerama za suzbijanje pretilosti
Stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacija (WHO) su predložili niz koraka namijenjenih smanjenju broja pretilih osoba u svijetu.
15.11.2010.
Studija povezuje astmu i rizik za rak pluća
Američki znanstvenici s University of Missouri vjeruju da su utvrdili povezanost između prisutnosti astme i većeg rizika za rak pluća.
12.11.2010.
Omega-3 masne kiseline štite zubno meso
Osobe koje unose veće količine omega-3 masnih kiselina mogu imati manji rizik za razvoj bolesti zubnog mesa, pokazalo je istraživanje provedeno u Harvardu.
11.11.2010.
Pretili tinejdžeri najčešće ostaju pretili i u odrasloj dobi
Istraživanje provedeno u SAD na University of North Carolina sugerira kako pretili tinejdžeri imaju 16 puta veće izglede da će biti ekstremno pretili i nakon što odrastu.
Čempresi
0,4
niska
Drveće
Drveće
Borovi
0,1
niska
Drveće
Drveće
Čempresi
0,5
niska
Čempresi
0,5
niska
Crkvina
0,2
niska
Čempresi
0,4
niska
Borovi
0,3
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: