Prehrana

Čokolada u prevenciji bolesti srca?

Objavljeno 26.07.2020.

HealthDay

Umjerena konzumacija čokolade je u istraživanju američkih znanstvenika povezana s prosječno 10% manjim rizikom za bolesti srca, objavio je European Journal of Preventive Cardiology.
Čokolada u prevenciji bolesti srca?
 

Znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu pojašnjavaju kako čokolada sadrži niz hranjivih tvari koje imaju pozitivan učinak na kardiovaskularni sustav.

Primjer su antioksidansi flavonoidi koji reduciraju upalne procese i indirektno povećavaju koncentraciju tzv. dobrog (HDL) kolesterola.

Ipak, čokolada sadrži značajne količine šećera i masti, pa njezin pretjerani unos može izazvati niz poteškoća sa zdravljem.

Novi nalazi su dobiveni na uzorku od 336000 ispitanika praćenih prosječno devet godina.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.