Prehrana

Studija preporučuje konzumaciju cvrčaka

Objavljeno 06.08.2018.

Science Daily

Kliničko istraživanje američkih znanstvenika s University of Wisconsin-Madison pokazuje kako konzumacija cvrčaka pozitivno utječe na prisutnost tzv. dobrih crijevnih bakterija te reducira upalne procese u organizmu.
Studija preporučuje konzumaciju cvrčaka
 

Časopis Scientific Reports dodaje kako je konzumacija insekata jedan od najvažnijih izvora proteina, vitamina, minerala i zdravih masti za dvije milijarde ljudi.

Istraživači nove nalaze objašnjavaju djelovanjem vlakana koja se razlikuju od onih prisutnih u voću i povrću.

Vlakna prisutna u cvrčcima su važan izvor hrane za crijevne bakterije te djeluju kao probiotici, utvrđeno je praćenjem 20 zdravih ispitanika u dobi od 18 do 48 godina.

Sudionici istraživanja su po obroku konzumirali 25 grama praha dobivenog mljevenjem prženih crvrčaka.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.