Prehrana

Studija upozorava na učinak aditiva u hrani

Objavljeno 21.02.2017.

TechTimes

Kronična izloženost titan dioksidu, relativno često korištenom aditivu u hrani, može negativno utjecati na absorpciju hranjivih tvari u tankom crijevu, objavio je stručni časopis NanoImpact.
Studija upozorava na učinak aditiva u hrani
 

Uz to, unos titan dioksida je bio povezan s reduciranom zaštitom od patogena, dodaju američki istraživači s Binghamton University.

Nijhovi nalazi se temelje na laboratorijskim eksperimentima.

Primjena titan dioiksida je u najvećoj mjeri otežavala absorpciju željeza, cinka i masnih kiselina.

Titan dioksid je poznat i pod nazivom E171, a može ga se pronaći u nizu prehrambenih proizvoda, zubnoj pasti, sredstvima za zaštitu od sunca itd.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(13)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.