Prehrana

Antioksidansi i rizik za dijabetes

Objavljeno 21.01.2014.

Medical News Today

Unos većih količina antioksidansa flavonoida prisutnih u čokoladi, čaju, vinu i voću je povezan s manjim rizikom za dijabetes tipa 2.
Antioksidansi i rizik za dijabetes
 

The Journal of Nutrition piše kako su flavonoidi povezani sa smanjenjem rezistencije na inzulin i poboljšanom regulacijom koncentracije šećera u krvi.

Istraživači s Kings College London i University of East Anglia su se koristili podacima prikupljenima od 1997 ispitanica u dobi od 18 do 76 godina.

Pokazalo se i kako je veći unos flavonoida povezan sa smanjenjem rizika za prisutnost kroničnih upalnih procesa povezanih s dijabetesom, bolestima srca, pretilošću i rakom.

Istraživači napominju kako je ključna umjerena konzumacija čokolade i vina te kako crna čokolada sadrži više flavonoida od obične.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.