Prehrana

Osobnost i izbor hrane

Objavljeno 29.07.2013.

HealthDay

Nalazi američkih istraživača s Pennsylvania State University sugeriraju kako osobnost može utjecati na sklonost prema jače ili slabije začinjenoj hrani.
Osobnost i izbor hrane
 

U novom istraživanju su sudjelovala 184 ispitanika u dobi od 18 do 45 godina.

Svi sudionici istraživanja su bili nepušači, a uz pomoć testiranja osobnosti je utvrđeno koji su ispitanici skloniji riziku i novim iskustvima.

S druge strane su bili staloženiji ispitanici koji su bili manje otvoreni prema novim i rizičnim idejama.

Nakon toga su sudionici istraživanja u hrani dobili male količine kapsaicina, sastojka ljutih paprika odgovornog za njihov specifičan okus.

Pokazalo se kako su ispitanici iz prve skupine mahom preferirali hranu s kapsaicinom, čak i nakon što su je istraživači dodatno zaljutili.

S druge strane, ispitanici koji su se u testiranju osobnosti pokazali manje skloni riziku su u najvećem broju slučajeva bili nezadovoljni hranom kojoj je bio dodan kapsaicin.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.