Prehrana

Konzumacije ribe povezana s manjim rizikom za Alzheimerovu bolest

Objavljeno 11.12.2011.

ABC News

Istraživanje provedeno u SAD na University of Pittsburgh sugerira kako je konzumacija ribe povezana sa smanjenjem rizika za slabljenje kognitivnih sposobnosti.
Konzumacije ribe povezana s manjim rizikom za Alzheimerovu bolest
 

Podaci prikupljani 10 godina od 260 ispitanika su pokazali i kako je unos pečene ili kuhane ribe reducirao rizik za smanjenje volumena mozga, a posebno hipokampusa - dijela mozga ključnog za pamćenje.

Poznato je kako kod osoba s Alzheimerovom bolešću dolazi do smanjenja volumena hipokampusa.

Ovi su rezultati dobiveni uz pomoć trodimenzionalnih snimki mozga.

Česta konzumacija ribe je imala i pozitivan utjecaj na rezultate testova pamćenja kod ispitanika, bez obzira na prisutnost ostalih čimbenika poput stupnja obrazovanja ili tjelesne aktivnosti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.