Prehrana

Nova studija potvrđuje pozitivan utjecaj čokolade

Objavljeno 30.08.2011.

Yahoo

Znanstvenici s University of Cambridge su objavili kako je konzumacija čokolade povezana s prosječno 37% manjim rizikom za razvoj bolesti srca.
Nova studija potvrđuje pozitivan utjecaj čokolade
 

Njihovi rezultati se temelje na analizi podataka prikupljenih za potrebe 7 ranijih istraživanja provedenih uz sudjelovanje oko 100000 ispitanika.

5 istraživanja je ukazalo na pozitivan učinak čokolade na zdravlje kardiovaskularnog sustava, dok preostale 2 studije nisu pružile nikakve dokaze za to.

Britanski znanstvenici dodaju kako je konzumacija čokolade bila povezana i s prosječno 29% manjim rizikom za moždani udar.

Po njihovim riječima, veliki utjecaj na zdravlje srca imaju antioksidansi iz skupine flavonola koji su prisutni u čokoladi.

Istraživači upozoravaju kako konzumacija velikih količina čokolade nije preporučljiva zbog visokog udjela šećera i masti.

Nove rezultate je objavio British Medical Journal.

 

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.