Prehrana

Suhomesnati proizvodi ne povećavaju rizik za rak gušterače

Objavljeno 02.07.2011.

Yahoo

Istraživanje američkih znanstvenika s National Cancer Institute pokazuje kako nema dokaza da konzumacija suhomesnatih proizvoda može povećati rizik obolijevanja od raka gušterače.
Suhomesnati proizvodi ne povećavaju rizik za rak gušterače
 

Neke ranije studije su ukazale na veće izglede za razvoj ovog oblika karcinoma kod životinja koje su dobivale konzervanse korištene u obradi suhomesnatih proizvoda.

Novi se rezultati temelje na praćenju prehrane više od 300000 ispitanika.

Prema dostupnim podacima, rak gušterače u roku od 5 godina uzrokuje smrt 95% pacijenata.

American Journal of Epidemiology dodaje kako poznati faktori rizika za rak gušterače uključuju pretilost, pušenje i konzumaciju velikih količina šećera.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.