Reuters
Nalazi prikupljeni u 10 europskih zemalja od 100000 muškaraca i 270000 žena su otkrili kako osobe koje češće jedu meso tijekom 5 godina dobiju na tjelesnoj masi više nego osobe koje istu količinu kalorija unesu preko drugih namirnica.
American Journal of Clinical Nutrition piše kako se najviše mesa jede u Danskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Švedskoj, gdje muškarci oko 300 kalorija svakodnevno unose putem mesa, a žene dnevno oko 200 kalorija.
Najmanja je konzumacija mesa zabilježena u Grčkoj (muškarci dnevno 200 kalorija, a žene 140 kalorija).
Istraživači su izračunali kako se tjelesna masa ispitanika povećava proporcionalno s povećanjem unosa mesa, pa tako za svakih dodatnih 250 grama dnevno pojedenog mesa tjelesna masa u promatranih 5 godina raste za oko 2,5 kilograma.
Do najvećeg povećanja tjelesne mase je dovodila konzumacija mesa peradi, te mesnih prerađevina i crvenog mesa.