Prehrana

Omega-3 masne kiseline smanjuju rizik za rak debelog crijeva

Objavljeno 26.04.2010.

Yahoo

Osobe koje unose veće količine ribe bogate uljem i drugim omega-3 masnim kiselinama imaju manje izglede za obolijevanje od raka debelog crijeva, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD.
Omega-3 masne kiseline smanjuju rizik za rak debelog crijeva
 

Neke ranije studije su već ukazale na važnu ulogu omega-3 masnih kiselina glede prevencije razvoja upalnih procesa i smanjenja rizika za neke oblike karcinoma.

Novi podaci prikupljeni od oko 1900 ispitanika sugeriraju kako osobe koje konzumiraju najviše omega-3 masnih kiselina imaju u prosjeku upola manji rizik obolijevanja od raka debelog crijeva u odnosu koje su unosile najmanje omega-3 masnih kiselina.

Osim u ribi, omega-3 masne kiseline su prisutne i u zelenom lisnatom povrću, piše American Journal of Epidemiology.


Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.