vijesti

09.03.2010.
Nova primjena nanotehnologije u liječenju raka
Američki znanstvenici s Rice University su uz pomoć lasera stvorili "nanomjehure" koje je moguće upotrijebiti za uništenje stanica karcinoma.
09.03.2010.
Prehrana i izgledi za preživljavanje raka jajnika
Zdrave prehrambene navike su povezane s dužim trajanjem života žena kojima je dijagnosticiran rak jajnika, objavili su američki znanstvenici s University of Illinois.
08.03.2010.
Prehrana u prevenciji raka dojke
Prehrana s visokim udjelom povrća, voća i soje može za 30% smanjiti rizik obolijevanja od raka dojke, objavili su američki znanstvenici s Colorado State University.
08.03.2010.
Dnevni san povećava rizik za dijabetes tipa 2
Odrasle osobe koje običavaju odspavati najmanje jedan sat tijekom dana imaju veći rizik za dijabetes tipa 2, objavio je stručni časopis Sleep.
08.03.2010.
Rizik za nogometne navijače
Istraživanje švedskih znanstvenika je pokazalo kako mnogi stadioni u Europi nemaju odgovarajuću opremu niti konkretne planove za spašavanje života navijača koji su doživjeli srčani udar.
08.03.2010.
Nova tehnika u tretiranju raka dojke
Zamrzavanjem tumora je moguće zaustaviti širenje raka dojke, sugerira istraživanje američkih znanstvenika provedeno na životinjama.
07.03.2010.
Još jedna studija o kavi i dijabetesu
Konzumacija kave može smanjiti rizik za dijabetes, ali je njezin pozitivan učinak najizraženiji ako se kombinira s podnevnim obrokom, objavili su brazilski znanstvenici sa sveučilišta u Sao Paulu.
07.03.2010.
Bakterije iz probavnog sustava povezane s pretilošću
Istraživanje američkih znanstvenika s Emory University sugerira kako aktivnost bakterija prisutnih u probavnom sustavu može potaknuti apetit.
05.03.2010.
Pušenje povećava rizik za rak prostate
Analiza podataka prikupljenih za 24 ranije provedene studije sugerira kako pušači imaju veći rizik obolijevanja i smrti od raka prostate.
05.03.2010.
Utjecaj svjetlosti na vitamine u povrću
Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako svjetlost u prodavaonicama održava svježinu špinata i potiče proizvodnju novih vitamina, objavio je Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Čempresi
0,1
niska
Drveće
Borovi
0,1
niska
Borovi
0,3
niska
Čempresi
0,4
niska
Crkvina
0,2
niska
Čempresi
0,9
niska
Borovi
0,1
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: