vijesti

20.07.2011.
Pasivno pušenje šteti sluhu tinejdžera
Tinejdžeri izloženi pasivnom pušenju imaju dvostruko veći rizik za slabljenje sluha, pokazalo je istraživanje provedeno na New York University.
19.07.2011.
Sastojak teflona povezan s artritisom
Povišena koncentracija perfluorooktanoata (PFOA) u krvi je povezana s 40% većim rizikom za razvoj artritisa, objavili su američki znanstvenici.
19.07.2011.
Napredak u proizvodnji matičnih stanica
Britanski znanstvenici sa sveučilišta u Glasgowu i Southamptonu su razvili novi tip plastične površine koja će unaprijediti postupak proizvodnje tzv. odraslih matičnih stanica.
19.07.2011.
Ozljede mozga povećavaju rizik za demenciju
Osobe koje zadobiju blage traumatske ozljede mozga, pa čak i samo potres mozga, imaju veći rizik za razvoj Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije u starijoj dobi.
18.07.2011.
Iskustvo liječnika i ishod liječenja
Istraživanje provedeno u Montefiore Medical Centeru u New Yorku sugerira kako je stopa smrtnosti veća kod teško bolesnih pacijenata čiji liječnici imaju više od 20 godina iskustva.
18.07.2011.
Vitamin C smanjuje rizik za kataraktu?
Osobe starije dobi koje putem hrane unose vrlo male količine vitamina C mogu imati veći rizik za kataraktu, pokazalo je istraživanje provedeno u Indiji.
18.07.2011.
Po prvi put većina Amerikanaca za zabranu pušenja
59% Amerikanaca se u posljednjem istraživanju javnog mišljenja izjasnilo za zabranu pušenja na svim javnim mjestima, objavio je Gallup.
17.07.2011.
Istraživanje ukazuje na važnost veličine pribora za jelo
Osobe koje se u restoranu koriste većom viljuškom u prosjeku unose manje količine hrane, sugeriraju nalazi istraživanja provedenog u SAD.
16.07.2011.
Novi gen povezan s rakom dojke
Istraživanje objavljeno u časopisu Nature je ukazalo na povezanost povećane aktivnosti gena PHGDH i obolijevanja od oblika raka dojke otpornog na većinu postojećih terapija.
16.07.2011.
Zapadnjaci su genetski programirani za sklonost masnoj hrani?
Škotski znanstvenici s University of Aberdeen tvrde kako zapadnjaci zbog svoje DNK imaju veću sklonost masnoj hrani i alkoholu nego istočnjaci.
Borovi
0,4
niska
Čempresi
0,1
niska
Lijeska
0,1
niska
Čempresi
1,5
niska
Lijeska
0,3
niska
Vrba
0,1
niska
Čempresi
0,3
niska
Drveće
Čempresi
0,6
niska
Jasen
0,1
niska
Crkvina
0,2
niska
Lijeska
0,1
niska
Čempresi
0,4
niska

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: